Xiaomi Redmi Y1 Eerste Indrukken

0
48

Na de lancering van haar vlaggenschip Mi Mix-serie en de Android-Één-aangedreven Redmi Een serie in India, Xiaomi is gestart met nog een ander nieuw product in het land. Nagesynchroniseerde Redmi Y, dit wordt een line-up van selfie-gericht smartphones. Het eerste model in de serie is de Xiaomi Redmi Y1, en kregen we wat tijd door te brengen met het apparaat voor een tijdje voorafgaand aan de officiële onthulling. Hier zijn onze eerste indrukken.

De Xiaomi Redmi Y1 heeft hetzelfde design-elementen als de andere apparaten in de Redmi serie. Aan de voorzijde is een 5,5-inch HD-scherm met Corning Gorilla Glass bescherming, en niet-backlit lcd capacitive touch knoppen voor Android navigatie.Het hoogtepunt van de Redmi Y1 is de 16-megapixel selfie-shooter, die krijgt een diffuus selfie flash. Aan de achterzijde is er een 13-megapixel camera met een enkele LED-flitser, en een vingerafdruk scanner gelegen in het centrum. De vingerafdruk scanner is eenvoudig te bereiken, en ontgrendelen van de telefoon elke keer zonder enige haperingen. In tegenstelling tot de huidige Xiaomi Redmi 4 en Redmi Noot 4, deze nieuwe telefoon beschikt niet over een metalen unibody. In plaats daarvan heeft het een plastic achterkant, het vermogen en de volume knoppen aan de rechterkant, en zijn ook gemaakt van plastic.

 

Er is een Micro-USB-poort aan de onderkant met roosters aan beide kanten, terwijl de top heeft op de 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting, een IR-zender en de tweede microfoon. We vinden het Redmi Y1 goed gebouwd. Met een gewicht van 153 gram, het zich niet ongemakkelijk te houden. De SIM-lade heeft twee Nano-SIM-slots en een speciale microSD slot, dat is een welkome functie. De Redmi Y1 zal beschikbaar zijn in twee kleuren, Goud en Donker Grijs, voor u om uit te kiezen.

Xiaomi heeft gekozen voor de Snapdragon 435 SoC om de macht van de Redmi Y1, en is gekoppeld met 3 gb aan RAM-geheugen. Het is de combinatie van de processor en RAM-geheugen momenteel het inschakelen van de Redmi 4. Er is 32 gb ingebouwde opslag is uit te breiden met maximaal 128 GB via de microSD-kaartsleuf. Om te voorkomen dat de telefoon gaat, het is uitgerust met een niet-verwijderbare 3000mAh batterij, Xiaomi heeft voorzien van een 10W lader die moet in staat zijn om het snel op.

De telefoon draait op Android 7.1 Noga met Xiaomi de aangepaste MIUI 9 Beta op de top. We vonden de nieuwe GEBRUIKERSINTERFACE, eenvoudig te gebruiken en de telefoon lijkt alsof het moet in staat zijn tot het bieden van een goede ervaring, zonder vertraging of haperingen.

Xiaomi Redmi Y1 Front NDTV Xiaomi Redmi Y1 First Impressions

We hebben geprobeerd de selfie camera op de Redmi Y1 en vond de app-interface voor eenvoudig gebruik. Verfraaien modus is standaard ingeschakeld voor de selfie camera, en we vonden de slimme verfraaien modus om enigszins effectief te zijn.

Het lijkt Xiaomi wil om contant geld in op de selfie rage met haar nieuwe Redmi Y1. Deze telefoon heeft een bewezen processor en een goede setup voor selfies in de meeste omstandigheden. Als u op zoek bent naar een goede selfie telefoon op een begroting, kunt u de Redmi Y1 aan uw shortlist. Stay tuned voor Gadgets 360 voor onze volledige review van de Xiaomi Redmi Y1.

We spraken over de Xiaomi Redmi Y1 en MIUI 9, op op onze wekelijkse technologie podcast Orbital, waarop u zich kunt abonneren via Apple Podcasts en RSS-of alleen maar luisteren naar deze episode door op de play-knop hieronder.