Deze Startups Helpen om Uber-Zoals het Gemak naar India Openbare Bussen

0
55

Vandaag de dag kunt u een taxi bellen van een app en het bijhouden van de voortgang, of om uw diner en zie het maken van zijn weg naar je. Het openbaar vervoer werkt niet helemaal op dezelfde manier in India nog wel. Als u wilt om rond te krijgen, Google Maps kunt u vertellen wat de bus of de Metro te nemen en wat de geplande tijden zijn, maar buiten dat bent u meestal op uw eigen.

Sommige steden zijn het maken van pogingen om deze kloof te dichten – een recent rapport in de Factor Dagelijks gewezen op het Intelligent Transport Systeem (ITS) project tot modernisering van de Bangalore Metropolitan Transport Corporation (BMTC) bus service. Met behulp van een IoT apparaat, BMTC is in staat om te houden van de verblijfplaats van bussen met een frequentie van 10 seconden, en klanten zullen in staat zijn om de locaties en de voorspelde ETAs van bussen bij de haltes.

Het project maakt gebruik van technologie die ontwikkeld is door Bengaluru-gebaseerd iTriangle, een GPS/ GSM voertuig tracking oplossingen. Maar het is verre van het enige bedrijf in deze ruimte, en in de steden, zoals Mumbai en Delhi en kleinere steden in India, diverse bedrijven proberen te vullen van deze hiaten.

Een dergelijke onderneming is Mumbai-gebaseerd Ridlr. Gadgets 360 had gekeken Ridlr app snel na de lancering en op het moment is de app alleen kunt u routes plannen en schema ‘ s. De app gebruikt crowdsourcing voor het bijhouden van de bussen en het voorspellen van hun ETA. Twee jaar later, Ridlr heeft ongeveer verdubbeld in grootte, van 9 steden tot 22 vandaag. Het is ook het werken met transport bedrijven in steden zoals Mumbai is het BESTE, en u kunt zelfs gebruik maken van de app te kopen voor een bus voorbij. Brijraj Vaghani, de CEO van Ridlr, sprak Gadgets 360 over hoe de infrastructuur van het openbaar vervoer is in ontwikkeling.

ridlr screens ridlr

“We zijn er nog steeds mensen helpen bij het maken van het woon-werkverkeer beslissingen, maar nu kunnen ze ook maken de transactie”, zegt Vaghani. “Je hoeft geen cash meer. We breiden deze bussen door het hele land.”

Volgens hem krijgen de eerste paar projecten uit de grond was een uitdaging, maar met de voorbeelden in het plaatsen, het is makkelijker om te praten met de transport bedrijven in het hele land. De demonetisation initiatief dat begon in November vorig jaar heeft ook een voordeel.

“Er wordt veel gepraat over cashless, mobiele betalingen, en iedereen begrijpt de voordelen, dus we hoeven niet te verkopen dat niet meer”, zegt hij. “In feite, we hebben mensen komen naar ons op en vraag ‘hoe kunnen we dit in de praktijk?’, in plaats van ons voortdurend te achtervolgen mensen.”

Vanaf nu Ridlr (dat is ongeveer 3 miljoen downloads en vorderingen van 400.000-500.000 en maandelijks actieve gebruikers) nog steeds afhankelijk is van de gebruiker check-ins te volgen bussen, maar dit kan snel veranderen, dankzij de regeling van het betalingsverkeer. “Met de BESTE bussen, we doen onvoorwaardelijke ticketing dus je kunt niet alleen zien van een afdruk,” zegt hij. “Iedere keer dat u op de bus, je krijgt gescand, en opnieuw wanneer u afsluit. Dus bussen we maken gebruik van een IoT chip gebaseerd op Wi-Fi. Het systeem is zeer betrouwbaar, en we hebben al veel steun van de geleiders, want het maakt hun leven makkelijker te maken.”

De IoT hardware voor ticketing vertegenwoordigt ook een metaforische voet in de deur voor andere soorten technologie. “We werken nu over het gebruik van de IoT voor het bijhouden van zo goed, maar onze belangrijkste focus ligt op de betalingen kant. Wij zijn een woon-werkverkeer app, en we willen er meer digitale handig,” zegt Vaghani. “We zijn een stack voor high-throughput transacties. Het is heel anders dan die van een typische PoS of betaling flow. We zijn dus op zoek naar dingen zoals tolgelden, en parkeerplaatsen, waar u behoefte aan snelle doorvoer.”

zophop cartoon zophop

Een andere Mumbai-gebaseerd bedrijf, Zophop, is al een stap verder gegaan op het gebied van tracking en biedt een Uber-stijl weergave van de bussen in sommige delen van Mumbai. “We hebben een multimodale reis plannen van de app geeft u alle opties,” zegt Vinayak Bhavnani, mede-oprichter en CEO van Zophop. “De loop van de tijd meer en meer vormen van vervoer te komen, zodat u de Metro, monorail, bussen, BRTS projecten, Uber, Ola, en een eigen pendeldienst. U moet een aggregator te vinden van de beste manier om te reizen.”

“Maar als je wacht gedurende 30 minuten per dag in een bus stoppen, dat is een gebroken ervaring,” voegt hij toe. “We zijn hard aan het werk, en het tweede probleem dat we zijn begonnen op het oplossen van nu is het inschakelen van digitale transacties, met name op de bussen.”

De vangst is dat het verkrijgen van gegevens over de locatie van de bussen in India is niet gemakkelijk. Er zijn geen Api ‘ s aan te sluiten, en dus als Ridlr, Zophop (die heeft ongeveer 400.000 installeert, en ongeveer 40.000 tot 50.000 actieve gebruikers) ook gebruikt crowdsourcing op basis van check-ins.

“We kennen de routes, de planning, de statische informatie, en dan is onze algoritmen kunnen valideren bij check-in, als je echt op de bus, en als u hebt gecontroleerd in de juiste bus,” zegt Bhavnani. In Navi Mumbai hoewel, Zophop kunnen tonen van live-informatie, en deze wordt geleverd met een eenvoudige app geladen op de conducteur, telefoon, die is gebruikt voor het kopen van tickets.

“We verspreid een app rond de 500 bus geleiders – we zijn begonnen met het idee van de distributie van telefoons, maar rond de 80 procent al een basic smartphone, dus het is veel efficiënter om dat te gebruiken,” zegt hij. “Ooit waren we aan de nauwkeurige real-time informatie, we waren in staat te doen van tests op de latentie van de ETA zijn we berekenen. En de consistente feedback van de bedrijven is dat onze nauwkeurigheid binnen een minuut in steden als Mumbai, Chandigarh, en Delhi.”

Echter, met een beroep op de geleiders houden van een app is niet een schaalbare oplossing, vindt hij, en om die reden, Zophop heeft ontwikkeld GPS-hardware, samen met een cloud-based fleet management systeem en planning software, die in staat is te implementeren in Nagpur zo ver. “Het is een langzaam proces, wanneer je bezig bent met de overheid, omdat ze te volgen procedures, zodat Nagpur heeft ons 11 maanden,” zegt hij. De dingen zijn veranderd maar dankzij de Smart Cities-initiatief en demonetisation, als de vraag naar deze technologie is omhoog geschoten.

“De volgende stap is betalingen, maar dat stelt ons ook in staat om andere functies,” voegt hij toe. “Nu we vertrouwen op de mensen om de pass laten zien op hun telefoon aan de dirigent, maar als je eenmaal hebt IoT apparaten in de bussen, kunt u gebruik maken van Wi-Fi of een server te synchroniseren voor de dagelijkse ticketing, en dan kun je ook bieden de beschikbaarheid van plaatsen als een afgeleide van de gegevens. Of u kunt iemand laten zien dat deze bus komt in 2 minuten, dan komt een ander in de 5 minuten die is half leeg, dus misschien zou u dat liever heeft.”