Apple CEO Tim Cook Blaast Nieuw Leven In Oude iPhones

0
45

Door het leveren van een solide financiële resultaten die beat Wall Street de verwachtingen voor zowel de omzet als de winst op donderdag, Apple Inc. ‘ s CEO Tim Cook laten rusten zorgen dat het paradepaardje van het apparaat, de iPhone, X, zou het niet op tijd klaar voor de vakantie winkelen seizoen.

Maar onder de kop omzet en winst cijfers, Koken ook leek te hebben opgelost twee van Apple ‘s oudste problemen: de sterke afhankelijkheid van het nieuwste vlaggenschip van iPhone naar boei haar winst, en het ontbreken van betaalbare aanbod om te helpen budget-minded kopers zien de voordelen van het samenvoegen van Apple’ s ecosysteem van hardware en software.

En allemaal moesten doen, was Apple stoppen met de ongewone Steve Jobs-tijdperk beleid van meedogenloos doden van oude producten en bij de betere kwam langs.

Om het effect te zien van de Kok Leer, kijk dan niet verder dan Apple ‘ s huidige, ongekende line-up van vijf verschillende iPhones. Het vlaggenschip van de iPhone X, geprijsd op $999 (Rs. 89,000 in India), heeft getekend meest van de aandacht in de media voor de vakantie winkelen seizoen.

Maar ver uit de schijnwerpers is de nederige iPhone SE – in wezen een bijgewerkte iPhone 5, die kwam vijf jaar geleden. Het te koop voor slechts $349 en lijkt te hebben een belangrijke rol gespeeld in de Apple verdubbeling van de omzet in India, een belangrijke opkomende markt.

Cook vertelde beleggers op een conference call bespreekt donderdag de financiële resultaten van dat “een meerderheid” van de iPhone SEs verkocht het bedrijf in India werden ook vervaardigd er, een essentieel onderdeel van Apple ‘ s onderhandelingen met de Indiase regering voor de toegang tot de markt.

Apple India Omzet Verdubbelt Jaar-op-Jaar, Tim Cook Zegt Nog ‘Een Lange Weg te Gaan’

Er is een goede reden om te geloven dat voormalig Apple-CEO Jobs nooit zou hebben gehouden met een product als de SE rond. Jobs mede-oprichter van Apple en hield hij toezicht op de dramatische stijging in de late jaren 1970 en vroege jaren 1980, met inbegrip van de introductie van de Macintosh in 1984. Maar hij was naar buiten geduwd van de vennootschap in een conflict met de toenmalige CEO John Sculley de vennootschap richting in 1985.

In het volgende decennium, Apple verloor haar dominante positie in de personal computer markt apparaten aangedreven door Microsoft Corp Windows marktaandeel gewonnen. In een poging om opnieuw marktaandeel van Apple breidt haar product line-up, maar vond weinig succes. Na Apple gekocht Jobs’ bedrijf en dat hij hem als CEO in 1997, hij beroemde teruggebracht van de vennootschap product lijn tot slechts een handvol van het aanbod waar hij geloofde dat Apple de beste is.

En zelfs nadat het bedrijf onderscheidt zich door haar financiële basis in het begin van de jaren 2000, Jobs had geen compunction over het doden van een oud product voor iets beters. De iPod Mini is een slanke versie van wat dan Apple ‘ s vlaggenschip gadget, duurde slechts een jaar en een half. Banen gedood product en het vervangen door de iPad Nano, die was nog kleiner.

Die benadering links Apple met een klein product line-up, dat was winstgevend, maar prijzig. Analisten gezeur het bedrijf over, als het aanbod lager geprijsde producten, en het maakte een paar steken. De iPad Mini, uitgebracht in 2013 tijdelijk versterkt iPad verkoop, maar de plastic-backed iPhone 5c werd bekeken door analisten als een flop.

Maar de Kok Leer van verhuur oudere modellen hangen en dalen in prijs lijkt te werken. Appel analist verwachtingen door verzending van 46,6 miljoen iPhones in het fiscale vierde kwartaal, maar met de lagere gemiddelde verkoopprijzen.

Dat betekent niet dat Apple het verlaten van de winst op de tafel. Integendeel, meer telefoons – wat ook de prijs – verbeteren van de dienstverlening, waaronder Apple Muziek en de App Store. Diensten in bracht $8,5 miljard in omzet in het kwartaal, vergeleken met analist schattingen van $7,5 miljard, maar dat omvatte een gunstige $640 miljoen aanpassing.

Meer telefoons helpt ook om de stimulering van de verkoop van nieuwe Apple-producten, zoals het Horloge, de Airpod draadloze hoofdtelefoons en Beats hoofdtelefoon. Executives zei de verkoop van die producten nu wedijveren met de grootte van een “Fortune 400” bedrijf, hetgeen ze een omzet van ongeveer $6,7 miljard in het komende jaar.

De inzet Koken lijkt te maken is dat als Apple verlaagt de prijs van inschrijving voor het krijgen van een voorproefje van zijn vlaggenschip, het iOS besturingssysteem, zijn klanten willen meer geld uitgeven in Apple ‘ s ecosysteem, zelfs als ze niet in het voorjaar voor de meest dure apparaten. Zo ver, dat inzet loont.

© Thomson Reuters 2017