Intel, AMD Team Voor Nieuwe Mobiele Core CPU Met Geïntegreerde Radeon GPU

0
99

In een verrassing verplaatsen, dat verandert decennia van de PC-industrie van de geschiedenis op zijn kop, Intel en AMD hebben aangekondigd een gezamenlijke inspanning om het ontwikkelen van een processor die kan worden geïntegreerd Intel ‘s CPU-architectuur en AMD’ s graphics technologie. De nieuwe chip zal worden gericht op dunne en lichte notebooks voor gamers en liefhebbers, en de bedrijven zeggen dat het leveren van dezelfde prestatie als van vandaag discrete notebook Gpu ‘ s, maar vereist minder dan de helft van de voetafdruk.

Het initiatief is bedoeld als een enkele chip, geen product lijn. Het zal deel uitmaken van Intel ‘ s huidige 8e Generatie notebook processor line-up, en zal naar verwachting starten in het eerste kwartaal van 2018. De samenwerking tussen Intel en AMD heeft al geruchten voor bepaalde tijd, met een aantal rapporten gaan zo ver om te suggereren dat Intel was in gesprek te verwerven AMD ‘ s Radeon Technologies Group in een poging om beter te concurreren met Nvidia.

Het inschakelen van de nieuwe chip is een combinatie van beide bedrijven’ recente ontwikkelingen. Volgens Intel, de nieuwe Embedded Multi-Sterven Interconnect Brug (EMIB) zorgt ervoor, dat de heterogene CPU en GPU samen op een enkel pakket en communiceren met elkaar op zeer hoge snelheid. Het helpt ook bij de productie van zo ‘ n chip makkelijker. Intel zegt ook dat het heeft ontwikkeld, een geavanceerd energiebeheer (advanced power delen kader waarmee stroom te leveren en het evenwicht tussen de CPU, GPU en ingesloten afbeeldingen geheugen, waardoor notebooks te worden ontworpen dunner en lichter, eenvoudiger koeling.

AMD is de behandeling van de GPU als een semi-custom onderdeel, net als degene die het schip voor de Xbox One X en de PlayStation 4 Pro. Het eindproduct zal een “multi-chip processor package” met discrete overlijdt op dezelfde fysieke processor. Het zal gebruik maken van 3D-gestapelde HBM2 geheugen, waardoor het de eerste mobiele uitvoering. Volgens AMD, HBM2 verbruikt minder energie en neemt minder ruimte in dan GDDR5.

Het verplaatsen moet het vergroten van zowel Intel als AMD ‘s wel en wee in de markt, al is geen van de vennootschap heeft geen idee over wat dit betekent voor zowel Intel’ s eigen geïntegreerde graphics inspanningen, en AMD ‘s Apu’ s. Intel ‘ s 8e Generatie chips aangekondigd in de afgelopen paar maanden geen significante verbeteringen aan hun grafische subsystemen, wat aangeeft dat er weinig nieuw werk had plaatsgevonden in het huis. Maar AMD heeft aangekondigd haar eigen mobiele Ryzen chips met geïntegreerde Vega graphics vorige week, en deze zal moeten samengaan met het nieuwe aanbod. Intel geïntegreerde grafische mogelijkheden hebben een achterstand ten opzichte van de concurrentie voor de jaren, terwijl aan de andere kant van de AMD zwakke Cpu ‘s voor het Ryzen generatie gehandicapten de mogelijkheid om te verkopen Apu’ s.

Voor gebruikers betekent dit dat dunne en lichte laptops met veel meer grafische pk ‘ s dan voorheen. De bedrijven zijn veelbelovende high-end ervaringen met de huidige AAA-games en content creatie programma ‘ s. De kleine vorm-factor pc ‘ s kunnen ook op de kaarten. Geen werkelijke prestaties van de gegevens heeft uitgebracht, maar toch. Het is ook niet duidelijk hoe deze chip zal worden genoemd, op de markt gebracht en verkocht, maar we kunnen verwachten dat de hype te worden uit de grafieken in de aanloop naar de lancering.