Lyf C451 Review

0
48

High-end telefoons krijgen veel aandacht, en nu zijn de prijzen schaal is opgerekt naar nieuwe grenzen met de iPhone X terloops slenteren in onze markt geprijsd tot Rs. 1,02,000. Google en Samsung zijn niet ver achter, en we zien dat andere bedrijven proberen hun geluk in dit segment van de markt. Echter, ongeacht hoe verleidelijk dergelijke telefoons zijn, de overgrote meerderheid van de mensen zal gewoon nooit kunnen veroorloven zo ‘ n prijskaartje. Smartphones zijn te gemakkelijk verloren of gestolen, en ze verouderd per jaar.

Aan de andere kant, hoe low-end zou je gaan om te voorkomen dat het uitgeven van geld? Op welk moment te veel hoeken zijn afgesneden? Betaalbaarheid is allemaal goed en wel, maar als uw telefoon kunt niet doen wat u nodig hebt om te doen wat je echt gered?

Lyf serveert de onderkant van de markt, en in combinatie met Jio, het moederbedrijf Vertrouwen hoopt te verbinden miljoenen Indianen die zijn geprijsd van de digitale economie zo ver. Het Lyf C451 is een van de twee telefoons in de nieuwe Connect-serie, en het is geprijsd op slechts onder Rs. 5,000. Zelfredzaamheid is op dit moment biedt de kopers voordelen van Rs. 2,307 in de vorm van gratis Jio Prime-lidmaatschap en de aanvullende gegevens voor negen maanden, waardoor de “werkelijke prijs” down to Rs. 2,692. Het aanbod – is gepland te eindigen op 15 November als we publiceren deze review – wijzigingen in de waarde propositie van deze telefoon volledig op.

 

Lyf C451 look en feel
Dit is een zeer basic smartphone, zelfs door de huidige begroting normen. Het is allemaal plastic, met een nep-metalen band die rond de zijkanten. Er is veel lege ruimte aan de voorkant, met name boven en onder het scherm. De randen rond het voorpaneel zijn scherp, waardoor het ongemakkelijk om deze telefoon tegen het oor. Er is een metalen band rond de rechthoekige Home-knop waardoor het lijkt alsof er een vingerafdruklezer heeft, maar er eigenlijk niet is. De andere Android navigatie knoppen zijn capacitieve, en niet verlicht. De camera aan de voorkant en de sensor venster maken voor twee grote zwarte vlekken op de verder witte kunststof.

Het vermogen en de volume knoppen aan de rechterkant, en zijn relatief gemakkelijk te bereiken gezien de grootte van deze telefoon. Er is een 3,5 mm audio-aansluiting aan de bovenkant en een Micro-USB-poort aan de onderkant. Vindt u de camera enkele LED-flitser in de linkerbovenhoek van de achterzijde, en de luidspreker aan de onderkant. De rest is verscholen onder de achterkant van de omslag, die een peeling-off met een beetje moeite. Er zijn twee Micro-SIM-slots en een afzonderlijke microSD-kaart slot, dat is altijd leuk om te zien. De accu is zichtbaar, maar niet afneembaar.

Gewicht is beheersbaar op 165g, vooral vanwege het feit dat het relatief kleine scherm zorgt voor een smal lichaam en is makkelijk vast te houden en te werken met. Het Lyf C451 is ongeveer even groot als een iPhone 6/7/8 en iets minder breed. Veel mensen vinden het moeilijk om samen met de ruim bemeten telefoons, en we denken dat dit één vult een leemte in de markt. Het had zelfs meer dwingend als een compacte telefoon als er niet zoveel plastic rond het scherm.

lyf c451 angle ndtv lyf c451

Lyf C451 specificaties en software
Het is alweer een tijdje geleden dat we hebben gezien een Android-toestel met een scherm dat kleiner is dan 5 centimeter. Echter, de resolutie is hier gewoon 480×854, en dat maakt alles ziet er dof en korrelig. Pictogrammen hebben de vage randen, tekst is grillig, en kleurgradaties zijn streng. De kwaliteit is drastisch lager dan die van een eenvoudige HD-scherm, die worden 720×1280 pixels. Had de prijs van deze telefoon is nog iets hoger zouden we zijn behoorlijk onder de indruk, maar er moeten een aantal afwegingen in een smartphone die kosten minder dan Rs. 5,000.

De processor is een quad-core 1.3 GHz Qualcomm Snapdragon 210, en er is slechts 1GB RAM en 8GB opslag. Dit geeft niet veel vertrouwen over deze telefoon de mogelijkheid om iets meer dan de meest elementaire dagelijkse taken. Aan de andere hand, de batterij gaat in op 2800mAh dat lijkt niet zo slecht, en er is ondersteuning voor 4G en LTE. Er is een 5-megapixel camera achter en een 2-megapixel-één aan de voorkant. Je krijgt ook Bluetooth 4.1, Wi-fi, FM-radio en basic sensoren – een accelerometer, ambient light sensor, een nabijheidssensor.

We zijn een beetje teleurgesteld om te zien Android 6.0, die is nu goed op weg. De UI is op voorraad, dus er is geen overhead van een aangepaste huid te moeras van de hardware. Er zijn echter een paar problemen. Android lijkt niet op schaal goed aan deze lage resolutie en de UI voelt verkrampt. Het toetsenbord voelt geplet, en het is moeilijker dan normaal om de juiste letters. Veel van het engels in de UI vensters en pop-ups is zwaar gehavend, vrijwel zeker als gevolg van slechte vertaling uit een andere taal.

Er is ook een ton van de bloatware – met inbegrip van de verplichte Mijn Jio-app genereert meerdere spam meldingen per dag en bevriest voortdurend, plus JioChat, JioCinema, JioDrive, JioMags, JioMusic, JioNet, JioSecurity, JioTV, JioXpressNews, en Lyf Zorg. Op de top van dat, er is een heleboel apps voor het Vertrouwen in de media van dochterondernemingen, en een aantal even onnodige browser, winkels, en de apps voor op reis. Er zijn zelfs het verouderde Android-Browser en Galerij apps in aanvulling op Chrome en Foto ‘ s. Ten minste de meerderheid van deze kan worden verwijderd.

lyf c451 sides ndtv lyf c451

Lyf C451 prestaties
Met de dag-tot-dag te gebruiken, het Lyf C451 is ongetwijfeld traag. Alles van het ontsluiten van het starten of stoppen van een app gaat om een één – of twee-seconden pauze. Scrollen is vaak zenuwachtig, en de telefoon soms niet reageert voor een seconde of twee bij het doen van de meest gewone dingen, zoals het tikken van een tekst veld op te trekken het toetsenbord, of vegen om naar een pagina terug in Chrome. Zelfs het typen was soms laggy, waardoor we fouten maken. Deze dingen zijn niet per se dealbreakers in deze prijsklasse, maar ze dragen wel na een tijdje. Ons gevoel is dat het gebruik van ervaring in het algemeen is zeer onbevredigend, maar dat is ook omdat we veel meer gewend aan telefoons die kost minstens een paar duizend roepies meer.

Het Lyf C451 kon verwerken van eenvoudige taken, maar het was niet altijd soepel. We hebben geprobeerd het spelen van Dead Trigger 2, maar we vonden de besturing reageert en onstabiele framerate. We waren in staat om video ‘ s streamen met behulp van de Hotstar app, en het werkte goed genoeg. Scherm van de telefoon is goed in termen van het bekijken hoeken en zonlicht leesbaar, maar de lage resolutie maakt alles wat vlekkerig. Het geluid van de interne speaker is luid, maar harde, en niet echt leuk.

Tik op om full-sized Lyf C451 camera monsters

Het Lyf C451 mislukt te detecteren ons draaien om foto ‘s en video’ s soms, en we vonden ook de app, primitief denken aan de Android app van vier of meer jaar geleden. De camera duurde een eeuwigheid om scherp te stellen, en erger nog, de app crashed of twee keer recht als wij op het punt stonden om een shot te nemen. Foto ‘ s kwam uit op zoek fragmentarisch en korrelig. Macro ‘ s zijn redelijk, maar alles op, zelfs de matige afstanden was een puinhoop. Textures waren meestal verloren, en het zonlicht vaak veroorzaakt grote delen van onze frames worden overbelicht. Het was vrij onmogelijk om bruikbare resultaten in de nacht, en u kunt verwachten beweging onscherpte, tenzij u en uw onderwerpen worden nog steeds perfect. De Video-opname gaat tot 1280×720, maar de kwaliteit is een absolute grap, en alles ziet er kunstmatig. De camera aan de voorzijde geven je nauwelijks begaanbaar schoten onder gunstige licht.

Aan de andere kant, levensduur van de batterij lijkt een sterk punt. In onze ervaring is er niet veel we wilden of konden doen met deze telefoon toch, dus de accu gemakkelijk duurde ons door middel van een volledige dag met 20-30 procent over. Ons gebruik is beperkt tot de fundamentele taken omdat we ofwel de telefoon te traag of te verwijderen van apps, zodat onze test-bestanden. Onze HD-video-lus-test liep voor 11 uur, 33 minuten.

lyf c451 rear ndtv lyf c451

Uitspraak
Het kunnen betalen van smartphones die meer kosten dan Rs. De 10.000 – en het in staat zijn om ze te vervangen als en wanneer dat nodig is – is een voorrecht dat velen van ons voor lief nemen. Het is makkelijk om te zeggen dat je niet moet kopen Lyf C451 omdat veel betere telefoons zijn beschikbaar voor slechts Rs. 1.000 of Rs. 2000 meer, maar Vertrouwen is gericht op mensen die niet over die optie. Het leven van veel mensen kan worden verbeterd door het hebben van zelfs elementaire apparaten, en nu met 4G op grote schaal beschikbaar en de gegevens veel meer betaalbaar dan voorheen, veel mensen zijn er op zoek zijn naar hun eerste smartphone.

Een quick scan van de concurrentie laat zien dat er niet veel redelijk geschikte telefoons te verkopen voor minder dan de Rs. 5,000. Er zijn een paar modellen die meer dan twee jaar oud en hebben hun prijzen snijden, maar wij willen voorkomen dat mensen vanwege hun specs zijn verschrikkelijk, en ze draaien oude versies van Android die nooit zal worden bijgewerkt. We groeven diep en vond een paar modellen met 2 gb RAM, 16 gb opslag, HD-schermen en/of Android 7.0 en hoger: de iVoomi Me3 en Intex Aqua Crystal Plus daadwerkelijk check uit al die vakken, en er zijn meer opties in slechts zeer licht hogere prijzen. Voor kopers op een begroting, elk beetje extra functie telt en we zouden neigen naar deze modellen.

Aan de andere kant, het Vertrouwen van de freebies tip van de schalen in de balans heel veel, als u wilt worden op de Jio-netwerk en van plan te verbruiken veel data. Zelfs na deze actieperiode eindigt, Vertrouwen kon aankondigen andere regelingen, en dus met die beschouwd, het Lyf C451 kan worden veel meer waard dan de som van de specificaties.